Ralph Simons nieuwe directeur CoE BBE

Vanaf 15 juli 2017 zal Ralph Simons officieel aantreden als nieuwe directeur van het Centre of Expertise Biobased Economy. Ralph is inmiddels al vier jaar actief als Portfolio Manager Onderwijs bij het CoE BBE. Nu neemt hij het stokje over van Elaine Toes die de afgelopen maanden als ad interim directeur van het CoE BBE heeft gewerkt.

Ralph heeft een bachelor in Bedrijfskundige Informatica en heeft hiernaast zijn master in Organisatie sociologie gehaald aan de Universiteit van Amsterdam. Na een internationale carrière bij een Canadees softwarehuis is hij in 2003 bij Avans gestart als hogeschooldocent bij de Informatica opleidingen in Breda. Drie jaar later nam hij ook de rol van programmamanager Techniek & ICT op zich. Academie-overstijgende projecten als Technaplaza en Virtualiseren in Avans (ViA) zijn onderdeel van zijn portfolio.

De laatste vier jaar is hij lid van het managementteam van het CoE BBE. Binnen het CoE BBE richtte hij zich op de pijler biobased onderwijs met een focus op de verbreding en verdieping van het biobased onderwijs binnen de opleidingen van beide hogescholen, doorstroomprogrammaÔÇÖs,  internationalisering via living labs en (online) leven lang leren voor biobased professionals.

Ralph Simons: ÔÇ£Human capital is voor het mkb d├® belangrijkste resource om in een opkomende Biobased Economy te kunnen innoveren. Met innovatief onderwijs en praktijkgericht onderzoek dragen wij hier als centrum aan bij. Om dit samen met jong volwassenen op te mogen pakken geeft natuurlijk energie!ÔÇØ

Elaine Toes: ÔÇ£Ik wil langs deze weg alle collegaÔÇÖs en partners bedanken voor de korte, maar boeiende en vervullende maanden. Ook al duurde het niet lang, het was een mooie periode waar ik van geleerd heb en het gevoel had bij te dragen aan de continu├»teit door te vertrouwen, te faciliteren, te analyseren en te communiceren. Jullie hebben er in elk geval een overtuigde ambassadeur bij voor het op de kaart zetten van de biobased economy . Ik wens Ralph Simons veel succes en plezier in deze dynamische functie.ÔÇØ

Het CoE BBE team is blij met de aanstelling van Ralph als directeur, met zijn ervaring en enthousiasme is het CoE BBE in goede handen.

Nieuws