Het Europese Biobased onderwijs is negen prachtige Biobased lessen rijker. Afgelopen 14 maart zijn op een docentencongres over Biobased onderwijs de prijswinnaars bekend gemaakt van de ‘Think Biobased Challenge’.

Publicatiedatum
19 maart 2019
Onderzoeksgebied

Juryvoorzitter Han van Osch was lovend over het niveau van de inzendingen: “We hebben zeer interessante video’s en animaties gezien die absoluut bewustwording creëren onder jongeren. Hier kan het onderwijs zeker wat mee.”

Het Europese project BioCannDo wil bewustwording creëren over de Biobased Economy. Onderwijs speelt daarin een belangrijke rol. De Challenge werd online uitgezet onder Europese studenten van hbo niveau. Er waren geldprijzen te winnen in drie categorieën (basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo), in totaal waren er bijna 50 deelnemers uit heel Europa, van Finland tot Spanje en van Ierland tot Griekenland.

Binnenkort worden de winnende inzendingen gepubliceerd, zodat docenten uit heel Europa deze kunnen gebruiken of er inspiratie uit kunnen opdoen voor hun eigen lessen.

De drie hoofdprijzen gingen naar Sanne Schouten (basisonderwijs, Nederland), Laoise M Ni Chleirigh (voortgezet onderwijs, Ierland) en een groepsinzending onder aanvoering van Ramses Enrique Flores Gomez (mbo). De complete lijst van prijswinnaars:

Basisonderwijs:all-things-bio
1e – Sanne Schouten
2e – (group) Alex Chiodo, Elina Ranta, Krisztian Kincses & Heiko Jelitto
2e – (group) Polina Petrova, Kateryna Zhukovska, Liidia Ivanova & Denise Praet
3e – (group) Deborah Dermadi & Synnove Hjellvik

Voortgezet onderwijs:
1e – Laoise M Ni Chleirigh
2e – Eirini Siotou
3e – (group) Gustas Sudintas, Ruqiya Nevoh, Janneke den Dekker-Arlain

mbo:
1e – (group) Ramses Enrique Flores Gomez, Maria Sanchez, Gabriella Rocha Moreira
2e – Maximilian Foy
3e – Paul Herzig

Bij het gebruik van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close