Nieuwe verpakking potgrond 40% biobased

Oerlemans Plastics, producent van flexibele folies en verpakkingen, heeft in samenwerking met grondstofleverancier Braskem en enkele potgrondproducenten bijgedragen aan een duurzaam verpakkingsconcept. Inmiddels maken meerdere potgrondproducenten in de Benelux gebruik van de biobased verpakkingen van Oerlemans Plastics.
Oerlemans Plastics is al sinds 1992 bezig met het ontwikkelen van biobased verpakkingen en folies.

> 40% biobased materiaal in de verpakking
De nieuwe verpakking is gebaseerd op maar liefst 40% plantaardige grondstoffen (PE uit suikerriet), heeft een lagere milieu impact, is 100% recyclebaar en is bovendien geschikt om compostachtige producten lang te bewaren zonder zelf te composteren of af te breken. De verwachting is dat de komende jaren het percentage biobased grondstoffen verder verhoogd zal worden. De potgrondverpakking wordt op de markt gebracht onder de naam IÔÇÖm green.

Een belangrijke uitdaging is en blijft, volgens Oerlemans, de consument te overtuigen van het duurzamere alternatief. De beperkte beschikbaarheid van goede hernieuwbare grondstoffen leidt nu nog tot een hogere prijs voor de consument. Financiële ondersteuning door de overheid zou de sector enorm stimuleren meer biobased grondstoffen in te zetten. Ook is een goede communicatie op de winkelvloer van groot belang.

Door: Agro&Chemie

Nieuws