Vanaf 26 maart starten we weer met een nieuwe MOOC, Biobased Building! Dit is inmiddels de vierde MOOC gericht op de biobased economy, ontwikkeld door het Centre of Expertise Biobased Economy. Wat zijn de nieuwste biobased materialen om woningen te bouwen of te renoveren? En wat zijn de eigenschappen van bouwmaterialen zoals bamboe of stro? In deze gratis online cursus leer je alles over biobased bouwen en ga je aan de slag met je eigen biobased huis.

Publicatiedatum
25 maart 2019
Bron
Centre of Expertise Biobased Economy

De Engelstalige online modules bestaan uit video-instructies, interessante literatuur, opdrachten, quizzen en discussies met andere deelnemers. Deze MOOC is speciaal ontwikkelt voor hbo-studenten Bouwkunde en Architectuur en voor young professionals uit het werkveld. In maximaal 28 uur rond je de cursus af en ontvang je na een goede beoordeling een certificaat. In een korte tijd heb je de basis van biobased bouwen onder de knie!

Aanmelden

Ontwerp je biobased huis

De MOOC bestaat uit de volgende thema’s: Introductie – Hout – Bamboe – Stro en Riet –Kalk-hennep – Biocomposiet – Hennep en Vlas – Mycelium. Jouw doorlopende opdracht is om een vakantiehuisje, tiny house of een cabin te ontwerpen met enkel biobased materialen. Je leert de verschillende materialen te verwerken in het dak, de gevel, de vloer, eigenlijk in alle onderdelen van het huisje.

Biobased Economy

We staan met zijn allen aan de vooravond van een transitie naar een wereld waarin we minder afhankelijk willen en moeten zijn van fossiele grondstoffen. In de overgang naar deze wereld, streven we naar een economie die draait op biomassa als grondstof. Om een goede stap in de richting van deze manier van leven te zetten is biobased bouwen erg belangrijk.

Deze MOOC is ontwikkeld in het kader van het Interreg Vlaanderen-Nederland project Grenzeloos Biobased Onderwijs.

interreg_Vlaanderen-Nederland_GBO

 

Bij het gebruik van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close