Op 3 februari houdt Jappe de Best, Lector Biobased Resources & Energy, zijn lectorale rede. Voorafgaand aan de rede wordt door de onderzoeksgroep Biobased Resources & Energy een minisymposium georganiseerd dat u in een vogelvlucht meeneemt langs enkele van hun recente projecten.

Publicatiedatum
1 december 2021
Onderzoeksgebied

Het evenement vindt plaats bij St. Joost School of Art & Design in Breda van 12.00 uur tot 17.30 uur.

Recente klimaatveranderingen, milieuverontreinigingen en verlies aan biodiversiteit hebben aangetoond dat het niet mogelijk is om onze huidige onbeperkte winning van grondstoffen zoals olie, metalen en nutriënten in stand te houden. Het is duidelijk dat we de transitie naar een duurzame circulaire samenleving moeten maken. Gelukkig zijn mensen altijd erg vindingrijk geweest in het bedenken van oplossingen voor complexe problemen. Een van die oplossingen is het valoriseren van wat nu als reststroom of afval wordt beschouwd.

Minisymposium
Voorafgaand aan de lectorale rede van Jappe de Best organiseert het lectoraat Biobased Resources & Energy een minisymposium over het terugwinnen van grondstoffen en energie uit reststromen. Leer meer over hoe je bioplastics maakt vanuit rioolwater, wat je kunt doen met cashewnootdoppen en hoe we kunnen bepalen of producten uit afval duurzamer en milieuvriendelijker zijn.

Lectorale rede
Tijdens de lectorale rede neemt Jappe de Best je mee in het verleden, heden en de toekomst van het terugwinnen van waardevolle grondstoffen uit reststromen. Hoe kan deze grondstofterugwinning bijdragen aan de realisatie van een nieuwe circulaire en duurzame samenleving en wat is de link met de realisatie van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties? Voor welke uitdagingen staan ​​we en hoe kunnen we die overwinnen?

Reserveer donderdag 3 februari 2022 alvast in je agenda. De officiële uitnodiging en registratielink volgt over enkele weken.

Bij het gebruik van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close