Workshop BioCanndo: Bioeconomy Awareness and Discourse Project

Deze workshop vindt plaats in het kader van het Europese BioCannDo-project, dat het bewustzijn van het brede publiek over de bioeconomie en biobased producten wil versterken

Voorafgaand aan de inauguraties van Dorien Derksen en Willem B├Âttger op 13 april 2018 organiseert BioCanndo een workshop over een verwant onderwerp: de communicatie rond biobased isolatiematerialen. Deze workshop vindt plaats in het kader van het Europese BioCannDo-project, dat het bewustzijn van het brede publiek over de bioeconomie en biobased producten wil versterken (het gaat dan om producten die geheel of gedeeltelijk zijn vervaardigd op basis van biomassa). Het project ontwikkelt en verspreidt communicatie- en onderwijsmateriaal over de bio-economie en biobased producten, vari├½rend van lesmateriaal en videoÔÇÖs tot informatieve artikelen voor het brede publiek. Het Centre of Expertise Biobased Economy van Avans Hogeschool en de HZ is projectpartner in BioCannDo.

Graag verwelkomen wij u in onze workshop die voorafgaand aan de inauguraties zal plaatsvinden: van 12.00 tot 14.00 uur, eveneens bij de HZ in Vlissingen. Na afloop van de workshop bent u in de gelegenheid om de biobased parade te bezoeken, deze maakt deel uit van het programma van de inauguraties en duurt van 13:30 tot 15:00 uur.

De vraag die in de workshop centraal staat is: Hoe kunnen we duidelijke en wetenschappelijk onderbouwd communiceren over biobased isolatiematerialen met een breed publiek? We denken hier graag samen met u over na. Aanleiding is het feit dat er weliswaar steeds meer kennis en expertise is over biobased bouwproducten en hun meerwaarde, maar dat er tot dusver weinig aandacht is voor (publieks)communicatie over deze materialen. Dat is ook niet eenvoudig. Daarom wil BioCannDo de biobased bouwsector hierin ondersteunen door te werken aan communicatieboodschappen die zowel wetenschappelijk onderbouwd zijn als geschikt voor het brede publiek.

Door deel te nemen aan de workshop helpt u niet alleen uw eigen sector vooruit, maar draagt u ook bij aan de Europese communicatiestrategie over de bioeconomie en biobased producten. De aanbevelingen uit het onderzoek worden in het kader van BioCannDo namelijk ook gedeeld met de Europese Commissie. 

De voertaal van de workshop is Nederlands. Wilt u meer weten over het BioCannDo-project, kijk dan eens op onze website www.allthings.bio waar de videoÔÇÖs, artikelen en slideshows zijn te vinden die tot op heden zijn ontwikkeld. Wilt u meer weten over de workshop, aarzel dan niet om contact op te nemen met Michelle Nitschmann (bereikbaar via events@prospex.com).

Wilt u deelnemen? Dan kunt u zich inschrijven via deze link.

Aanwezigheid is beperkt tot maximaal twee deelnemers per organisatie. De registratiedeadline is maandag 9 april, 18:00 uur. Kort na het sluiten van de registratie ontvangt u als deelnemer een bevestigingsmail met verdere informatie.