Transitieagenda's Nederland Circulair in 2050

Nederland circulair in 2050. Die ambitie is neergezet door de Rijksoverheid in het programma ÔÇÿNederland Circulair in 2050ÔÇÖ. In 2017 sloten meer dan 350 partijen uit het bedrijfsleven, maatschappelijke partners en andere overheden zich hierbij aan door het ondertekenen van het Nationaal Grondstoffenakkoord.

Met het Grondstoffenakkoord is de opdracht gegeven voor de ontwikkeling van vijf transitieagendaÔÇÖs: Biomassa & Voedsel, Kunststoffen, Maakindustrie, Bouw en Consumptiegoederen. Hierin staan concrete plannen over hoe de Nederlandse economie circulair kan worden op weg naar 2050. Dankzij de grote inzet van vijf transitieteams zijn de agendaÔÇÖs nu gereed. 

Presentatie transitieagendaÔÇÖs op 15 januari 2018

Op 15 januari worden de transitieagendaÔÇÖs door de teams gepresenteerd en aangeboden aan de opstellende partners van het Grondstoffenakkoord (VNO-NCW, MKB Nederland, FNV, VCP, Stichting Natuur & Milieu, VNG, IPO en Unie van Waterschappen en Rijksoverheid) en alle andere ondertekenaars van het Grondstoffenakkoord. Ook wordt de periode na 15 januari 2018 belicht. 

Tot slot wordt de Circular Award uitgereikt. D├® verkiezing voor innovatieve projecten, producten of ondernemingen die tot de verbeelding spreken en laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland.

  

Programma

14:00 Inloop en registratie

15:00 Start plenaire programma

  • Welkom door de dagvoorzitter
  • Presentatie van de transitieagendaÔÇÖs in interactie met het publiek
  • Overhandiging van de agendaÔÇÖs en reactie door de opstellende partners van het Grondstoffenakkoord, waaronder staatssecretaris Van Veldhoven van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en minister Wiebes van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.
  • Pitches van de 5 genomineerden voor de Circular Award 2018 en verkiezing winnaar door jury en publiek
  • Afsluiting

17:00 Borrel

 

Locatie en route

U bent op 15 januari vanaf 14:00 uur van harte welkom in de Fokker Terminal, Binckhorstlaan 249, Den Haag. Klik hier voor een routebeschrijving.

Vanaf Den Haag CS rijdt een shuttledienst naar de Fokker Terminal. Wilt u hiervan gebruikmaken? Meld u dan hier aan.

Valet Parking voor de fiets

Start de middag ontspannen en fiets direct naar de hoofdingang van de Fokker Terminal. Daar geeft u uw fiets af aan de valet parking die vervolgens uw fiets parkeert. Geen gedoe met het zoeken naar een fietsenrek en uw fiets wordt ook nog eens bewaakt. De perfecte reden om op de fiets naar de Fokker Terminal te komen. 

 

Contact

Met vragen en/of suggesties over de organisatie van het evenement kunt u terecht bij hetcongresbureau via nederland@circulair2050.nl of 030-2759620.   

Klik hier voor het Rijksbrede programma ÔÇÿNederland Circulair in 2050ÔÇÖ

Klik hier voor het Grondstoffenakkoord