Symposium: De Toekomst is Hennep en Andere Vezelgewassen

Op zaterdag 3 maart organiseert Kalkhennep Nederland het symposium: De Toekomst is Hennep en Andere Vezelgewassen. Het symposium geeft middels een viertal lezingen en diverse stands de huidige stand van zaken weer op het gebied van vezelgewassen op het gebied van voeding, kleding maar boven al ook bouwen met vezelgewassen.

De Toekomst is Hennep en Andere Vezelgewassen

Industri├½le hennep of vezelhennep kent in Nederland een rijk verleden dat al eeuwen teruggaat. De Nederlandse schepen die in de ÔÇÿGouden EeuwÔÇÖ lange tochten over de wereldzee├½n maakten waren voorzien van zeilen en touwen die gemaakt waren van vezelhennep. Een sterk materiaal met een lange levensduur. En met veel toepassingsmogelijkheden: textiel, voeding, medicijnen, bouwmateriaal. Alle delen van het gewas, de vezel, de houtachtige kern, het zaad en het groen, zijn op een waardevolle manier in te zetten met vierkantsverwaarding. Met de brede inzetbaarheid kan de vezelhennep, en ook andere vezelgewassen zoals vlas, een krachtige economische maar vooral ook ecologische impuls geven aan de maatschappij.

Met dit event brengen we belanghebbenden en geïnteresseerden bij elkaar. Tijdens het symposium komen sprekers aan het woord die de kracht van vezelgewassen in het algemeen en hennep in het bijzonder komen uitdragen op het gebied van bedrijfsvoering, vierkantsverwaarding e.d. Verder zijn er stands beschikbaar voor organisaties die gebruik maken van vezelgewassen en -producten. Na afloop kan er nog nagepraat worden onder het genot van een geheel lokaal/ biologisch avondmaal.

Het symposium vindt plaats in De Polderij te Maassluis. De Polderij is recent op ecologische wijze verbouwd en draagt middels hun breinkostconcept een brede visie uit als het aankomt op ecologisch verantwoord ondernemen, kortom een mooie lokatie waarbij de genodigden een uniek kijkje krijgen in de Polderij voor de offici├½le opening op 20 maart!  KHNL wil u van harte uitnodigen om aan het symposium deel te nemen. Voor een toekomst in een nieuwe, bio-based richting.

 

U kunt u aanmelden (graag voor 17 februari ivm planning en organisatie) door een mail te sturen naar: kalkhennepnederland@gmail.com  o.v.v. ÔÇ£Symposium 3 maartÔÇØ. Geeft u daarbij het volgende aan

Ik kom als standhouder > kosten Ôé¼65 incl. btw (entree, standmateriaal (ruimte 1,6├ù1,6 m, statafel 80├ù80 cm en een stoel), koffie/ thee, avondmaal). Wilt u meerdere collegaÔÇÖs meenemen dan ontvangt u een aparte offerte daarvoor.

Ik kom als zakelijk/ professioneel bezoeker > kosten Ôé¼50 p.p. incl. btw (entree, avondmaal)

Ik kom als ge├»nteresseerde (particulier) > kosten Ôé¼15 p.p. (entree), graag aangeven of u gebruik wilt maken van het avondmaal ivm extra kosten (Ôé¼27,50)

Ik kom als Kalkhennep Nederland lid > entree gratis, graag aangeven of u gebruik wilt maken van het avondmaal ivm extra kosten (Ôé¼27,50)

Het symposium duurt van 14.00-19.00 (inloop 13.30)