Circulair Economy Booster Breda

Graag nodigen we u uit voor de bijeenkomst Circulair Economie Booster op woensdagmiddag 17 januari in Breda. Tijdens deze bijeenkomst, die de gemeente Breda en Nederland Circulair samen organiseren, worden Bredase ondernemers geïnformeerd over ondernemen in een circulaire economie.

Ondernemers vertellen over hun praktijkervaringen en in een interactieve workshop van Cirkellab gaat u zelf aan de slag. Ook vertelt een vertegenwoordiger van de gemeente Breda over de gemeentelijke visie op circulaire economie.

Ondernemen in een Circulaire Economie

We produceren in ons huidige economische systeem nog steeds vaak op lineaire wijze: van grondstof naar product naar afval. De bestaande mogelijkheden voor hergebruik en recycling leveren meestal laagwaardige goederen of grondstoffen op. Deze situatie is niet meer houdbaar. Gelukkig groeit de aandacht voor een circulair systeem, met hoogwaardig hergebruik en recycling. In dit circulaire systeem staan materiaalkeuze, ontwerp en waarde aan de basis van de kringloop. In deze kringlopen worden producten (of onderdelen en materialen daarvan) na gebruik weer hergebruikt als volwaardig product, onderdelen van een product of als grondstof voor een nieuw product. Met andere woorden: het afval van de een is de grondstof voor de ander. Benut u deze kansen van ondernemen al?

Programma

  • 14:00 inloop en informatiemarkt
  • 14:30 opening door vertegenwoordiger gemeente
  • 14:45 inleiding Circulaire Economie door Diana de Graaf, Nederland Circulair
  • 15:00 Circulaire Economie in de praktijk, door Coolrec (part of Renewi)
  • 15:30 Circulaire Economie in de praktijk, door Bam
  • 16:00 Pauze
  • 16:20 Workshop Circo over ontwikkeling van circulaire businessmodellen, door Cirkellab
  • 17:20 Afronding workshop en start netwerk/borrel

Doel van het programma is uiteraard om bedrijven aan te zetten tot een vervolgstap. Daarom is er ook een vervolgaanbod mogelijk waarmee u kennis kunt maken tijdens de informatiemarkt.

Bezoek de event website voor meer informatie en registratie.