Ondernemen

Centre of Expertise Biobased Economy is een partner voor bedrijven bij het realiseren van hun biobased innovaties. CoE BBE werkt inmiddels met meer dan 120 bedrijven in diverse projecten.

We leveren ondersteuning bij het zoeken van kennis, talenten, financiering en faciliteiten, zowel binnen als buiten de regio. Daarbij ligt de nadruk op speerpuntclusters van de Biobased Delta, zoals bouw, verpakkingen/biopolymeren, tuinbouw, kleurstoffen en coatings. Wij werken hiervoor samen met regionale partijen zoals REWIN, BOM of Starterslift, met Nederlandse hogescholen en universiteiten, en met diverse buitenlandse partners.

Wat doen we voor ondernemers? 

 • We bieden kennis en talenten in de vorm van de studenten en docenten van onze opleidingen (technische analyses, procesontwerp, productontwerp, commerciële en juridische analyses).
   
 • Met kennis uit projecten wordt - met gevoel voor IP - de opleiding van toekomstige werknemers verbeterd. Daarnaast ontwikkelen we cursussen voor professionals, denk daarbij aan masterclasses en online cursussen (MOOC's).
   
 • We bieden faciliteiten voor laboratoriumonderzoek, en hebben drie applicatiecentra in beheer voor het ontwikkelen en testen van prototypes: Biopolymeer Applicatiecentrum, Kleuren Applicatiecentrum en SPARK.
   
 • CoE BBE kan bedrijven helpen met toegang tot hbo-onderzoeksfondsen en regionale innovatievouchers. We hebben ook onze eigen innovatievouchers.
   
 • Verder werkt CoE BBE samen met bedrijven aan het verhogen van de bekendheid van biobased energie, producten en materialen bij consumenten, inkopers, ontwerpers, leraren. Zo beheren we een Biobased Collectie, die door overheidsinkopers wordt gebruikt. Bedrijven kunnen hier huin biobased producten etaleren.
   
 • Ondernemende studenten worden opgezocht en gestimuleerd om met hun eigen ideeën aan de slag te gaan.
   
 • Wij organiseren samen met regiopartners geregeld Green Meetings rond thema's, waar al de voorgaande elementen samenkomen.

Wilt u aan de slag met uw biobased ambities? Of heeft vragen naar aanleiding van bovenstaande? Neem dan contact met ons op!