MOOC's

Binnen het Centre of Expertise Biobased Economy hebben we een MOOC ontwikkeld over de biobased economy. Tijdens deze introductie MOOC leer je meer over wat is een biobased economy en over een bepaald aantal gerelateerde thema's. Een Massive Open Online Course (MOOC) is een cursus, ingericht op massale deelname, waarbij het cursusmateriaal wordt verspreid over het web en de deelnemers dus niet aan een locatie gebonden zijn.

Naast traditionele studiematerialen, zoals tekst, video's en cases biedt deze vorm van onderwijs ook de mogelijkheid tot digitale interactie tussen studenten, docenten en assistenten, door middel van discussieplatforms. De cursus is geen bijeenkomst maar eerder een manier van aansluiten van gedistribueerde docenten en leerlingen over een gemeenschappelijk onderwerp of in het veld van de cursus.

Eén van de online cursussen die het Centre of Expertise aanbiedt is de MOOC Biobased Economy Introduction. Deze online course wordt wereldwijd door leerlingen van hogescholen en universiteiten gevolgd.