Aardolie gebruiken we vandaag de dag als grondstof voor oneindig veel producten. Omdat we met het oog op de toekomst willen produceren vanuit een duurzame en hernieuwbare bron, zoeken we naar de beste ‘groene’ alternatieve grondstoffen. Hiermee ga je aan de slag binnen de major Biobased Technology and Chemistry. Deze major is nauw verwant aan de Avans opleidingen Chemie en Chemische Technologie.

Binnen de major Biobased Technology and Chemistry wordt biomassa, zoals planten, zeewier, algen en mest om producten van te maken onderzocht. Vervolgens ontwikkel je daar nieuwe biobased processen en technologieën voor.

Biobased Technology and Chemistry draait om duurzaamheid: duurzame energie en een duurzame samenleving met producten uit natuurlijke materialen. Denk hierbij aan biokunststoffen en biobrandstoffen, melkzuur geproduceerd door bacteriën, of geur-, kleur- en smaakstoffen die uit planten gehaald zijn. Je leert alles over actuele thema’s zoals bioraffinage, bioplastics, duurzame chemie en duurzame processen.

Je legt een stevige technische basis en je leert veilig te werken in het laboratorium. Samen met medestudenten werk je aan vraagstukken met actuele biobased thema’s, zoals het zuiveren van water met behulp van algen. Je ontwikkelt nieuwe ideeën en producten en dat vraagt vaak ook om het ontwikkelen van een nieuw productieproces. Zo bereid je je optimaal voor op de praktijk. Je draagt echt zelf bij aan een duurzame wereld.

Biobased Chemicus of Biobased Technoloog?

In het eerste en tweede jaar van de Major Biobased Technology and Chemistry worden chemici en chemisch-technologen gezamenlijk opgeleid. In het derde en vierde jaar kies je een afstudeerrichting en word je verder opgeleid tot Biobased Chemicus of Biobased Technoloog. De major heeft raakvlakken met chemie, chemische technologie en biotechnologie.

“Wij leiden door middel van activerend onderwijs studenten op die vanuit chemische, bio- en procestechnologische specialisatie oplossingsgericht innoveren om de transitie naar een biobased samenleving waar te maken”, aldus het BTC-docenten team.

Bij het gebruik van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close