Junior onderzoeker verwaarding van reststromen

14 mei 2018

 

0,8 - 1 fte

Wie: een enthousiaste onderzoeker met een biobased hart
Wat: Europese onderzoeksprojecten naar de verwaarding van reststromen uitvoeren
Waar: Breda
Wanneer: per direct

Uitdagend werk

U ondersteunt de uitvoering van onderzoeksprojecten, zowel voor als met het bedrijfsleven. U doet onderzoek naar de verwaarding van waterige reststromen van bedrijven of van (agrarische) reststromen zoals snoeiafval, gras of mest. In het laboratorium onderzoekt u waardevolle componenten die al aanwezig zijn in deze reststromen of die hieruit kunnen worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan bioplastics, bio-olie of eiwitten voor non-food toepassingen. U werkt samen met de lector Biobased Energy, docentonderzoekers, studenten en het bedrijfsleven. Wanneer studenten deelopdrachten voor het lectoraat Biobased Energy uitvoeren, begeleidt u hen. Het onderzoek is vooral praktisch, maar het heeft ook een theoretische component. U zet bijvoorbeeld geschikte isolatiemethoden en analyses op. En ook literatuurstudie en een inventarisatie van bekende initiatieven horen bij het onderzoek.

Lees de verhalen van een van onze medewerkers en ontdek wat werken voor Avans inhoudt.

Juiste match

 • U heeft een afgeronde master- of hbo-opleiding in de richting Chemische Technologie, Procestechnologie, Chemie of Chemical Engineering.
 • Dankzij eerdere functies heeft u expertise en laboratoriumervaring op het gebied van (bio)reactoren, raffinage, extractie en isolatie- en analysemethoden, zoals GC-MS, HPLC en TGA.
 • U heeft kennis van thermochemische processen zoals pyrolyse en upgrading van bio-olie.
 • Procestechnologie, (bio)reactoren en opschaling van processen hebben uw interesse.
 • U weet hoe u massabalansen opstelt en u heeft veel kennis over downstream processing en unit operations.
 • Lesgeven spreekt u aan.
 • U bent ambitieus, zeker op het gebied van praktijkgericht onderzoek.
 • Nieuwsgierig, betrokken, flexibel en collegiaal zijn typeringen die u goed omschrijven.
 • Kennis delen en samenwerken doet u graag.
 • Zowel in het Nederlands als in het Engels communiceert u goed.
 • Op termijn zou u graag lesgeven bij de opleidingen Chemische Technologie, Milieukunde of Chemie.

Inspirerende omgeving

Het Centre of Expertise Biobased Economy (CoE BBE) is een samenwerkingsverband van Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences. Het heeft als doel bedrijven te helpen in hun biobased ambities door met hen het hbo-onderwijs te vernieuwen en toegepast onderzoek uit te voeren dat ertoe doet. Zo zorgt het CoE BBE voor uitstekend opgeleide professionals die de transitie naar een biobased maatschappij kunnen dragen en vormgeven. Er werken 16 medewerkers. Daarnaast maken 5 onderzoeksgroepen deel uit van het CoE BBE: Biobased Bouwen, Energy, Products, Marine Biobased Specialties en de onderzoeksgroep Biopolymeren. CoE BBE is verantwoordelijk voor 3 facilitaire centra: het Biopolymeer Applicatie Centrum, het Kleuren Applicatie Centrum en het Mycelium Lab.

Het lectoraat Biobased Energy focust op productie en inzet van biobased energie uit biomassa en laagwaardige reststromen. Denk hierbij aan gras, mest of agrarische restproducten. Het lectoraat koestert het circulair en het emissiedenken. Dit betekent dat we naast de productie van energie ook kijken naar de recovery en productie van (grond)stoffen uit deze laagwaardige reststromen. Voorbeelden hiervan zijn de winning van nutriënten uit mest of de productie van bioplastics uit waterige reststromen.

Meer informatie over de activiteiten van het CoE BBE vindt u op de website.

Goede werkgever

Avans Hogeschool haalt graag het allerbeste uit mensen. We staan bekend als goede werkgever. Dat ziet u terug in onze arbeidsvoorwaarden.

Wij bieden volop mogelijkheden om uzelf te blijven ontwikkelen.

U ontvangt een maandsalaris in schaal 7, minimaal Ôé¼ 2107,72 en maximaal Ôé¼ 2853,63 bruto.
bij een fulltime aanstelling. Dit is conform cao hbo.

Een eindejaarsuitkering in de vorm van een dertiende maand is standaard.

Wij bieden u een aanstelling voor 1 jaar. Bij goed functioneren hoort een verlenging tot de mogelijkheden.

Bewuste keus

U bent ervan overtuigd dat deze functie bij u past en u heeft zin om aan de slag te gaan bij Avans. Solliciteer dan voor maandag 4 juni 2018. Vermeld vacaturenummer 18/132. Heeft u vragen over de inhoud van de functie, neem dan contact op met Jappe de Best, Co├Ârdinator lectoraat BBE, 06 - 51 37 94 47.

We hebben deze vacature zowel intern als extern uitgezet. Na de sluitingsdatum verwijderen wij de vacaturetekst van de website. Aan de inhoud van deze vacature kunt u geen rechten ontlenen.