Lees ons magazine: BIOBASED update

Naast de gebruikelijke focus op onderwijs, onderzoek en business support gaan wij in dit magazine via terugkerende rubrieken verhalen vertellen van studenten en ondernemers in de biobased economy.

Ook schuwen we de discussie niet via een rubriek als "opinie". Met deze keer aandacht voor Zonneparken op landbouwgrond. Niet doen?

Een van de hoogte punten van afgelopen periode was het uitspreken van de lectorale redes door Willem Böttger en Dorien Derksen. Na hun redes zijn ze officieel geïnstalleerd als lector bij Hogeschool Zeeland door Adri de Buck. De twee lectoren zijn beiden verbonden aan het Centre of Expertise Biobased Economy en doen praktijkgericht onderzoek naar biobased materialen (voor bouw en infra én  bioactieve stoffen in marine organismen).

Ook onze projectenportefeuille is weer gegroeid met een aantal interessante projecten rondom onder andere bioplastics uit rioolwater, gele kleurstof uit uien, duurzame, niet-toxische en biodegradeerbare alternatieven op basis van biomassa, borden van zeewier en van "exotic mushrooms"naar myceliumcomposiet. Met veel energie en plezier starten we, samen met onze studenten en bedrijfspartners, met dit toepaste onderzoek. 

Wist u dat er in 2017 ruim 200 studenten van Avans en HZ University of Applied Sciences een biobased gerelateerde (afstudeer)stage hebben gedaan van een half jaar.
We doen het dus niet alleen!

Ralph Simons
Directeur
Centre of Expertise Biobased Economy
 

Nieuws