Biobased Economy in het onderwijs

Door kinderen op school kennis te laten maken met de Biobased Economy zorgen we voor bewustzijn bij toekomstige generaties. In de voorbije jaren is hiervoor al veel onderwijsmateriaal ontwikkeld, variërend van lessen voor het basisonderwijs tot minors en majors voor het HBO en universiteiten.

Het Europese Horizon 2020 project BioCannDo heeft het aanbod van Biobased onderwijs in verschillende Europese landen in kaart gebracht en in een serie artikelen op de website www.allthings.bio wordt aandacht besteed aan verschillende van deze onderwijsmaterialen.

Primair Onderwijs

Vooral voor de hogere klassen in het primair onderwijs is er een breed aanbod in Biobased onderwijsmateriaal. Om de aandacht van de nog jonge kinderen vast te houden wordt er veel gekozen voor een interactieve onderwijsvorm, natuurlijk met een serieuze onderliggende gedachte. Zo zijn er in Duitsland Biobased stripverhalen (website), heeft ons eigen Centre of Expertise Biobased Economy een interactieve lessenset ontwikkeld (website) en kunnen kinderen een heuse online game spelen (website).

Lees het hele artikel op de website van BioCannDo: website

Voortgezet Onderwijs

Voor het voortgezet onderwijs wordt het materiaal al serieuzer. In Duitsland kunnen scholieren naar een centrum waar diverse workshops worden georganiseerd rondom het thema Biobased (website) en via de Wageningen Universiteit kan een module worden gebruikt waarin studenten in drie experimenten leren hoe algen uiteindelijk gebruikt kunnen worden in de energietransitie (website).

Lees het hele artikel op de website van BioCannDo: website

Nieuws