Boost Biobased Business

Vragers aan aanbieders in de biobased Business gaan met elkaar aan de slag op deze bijeenkomst.

 BIJEENKOMST BOOSTING BIOBASED BUSINESS
Op 26 september organiseert RVO.nl samen met NL Greenlabel en SOOH een bijeenkomst voor overheden en bedrijfsleven waarin het stimuleren van BIOBASED BUSINESS centraal staat. Deze bijeenkomst vindt plaats op de Vakbeurs Openbare Ruimte in de Jaarbeurs te Utrecht.  

Tijdens deze bijeenkomst pakken we bekende bestaande knelpunten bij biobased inkopen aan, overbruggen we verschillen, gaan vragers en aanbieders met elkaar aan de slag en komen succesvolle praktijkcases aan bod. Tevens is er een speciale route uitgezet op de Vakbeurs Openbare Ruimte langs bedrijven die met hun producten inspelen op de groeiende biobased markt. U bent van harte uitgenodigd!  

WAT KUNT U VERWACHTEN?
In deze bijeenkomst voor overheden en bedrijfsleven behandelen we knelpunten zoals overheden én bedrijven die ervaren bij biobased inkopen. We duiden helder in welke ontwikkelingsfase de markt zit. We gaan in op het gebrek aan kennis en mogelijkheden dat bij bedrijven en overheden wordt ervaren. Inspireren met verhalen van succesvolle samenwerkingen en gaan gezamenlijk op zoek naar oplossingen. Martin Scherpenisse, inkoper bij de Provincie Zeeland deelt een aantal van zijn ervaringen met een andere manier van uitvragen, waardoor onmogelijkheden omgebogen werden tot mogelijkheden. Lodewijk Hoekstra, TV-tuinman en oprichter van het duurzaamheidsplatform NL Greenlabel vertelt waarom hij tientallen bedrijven wist te verleiden om zich aan te sluiten bij zijn duurzame revolutie. Tot slot kunt u zelf de ontwikkelingen in de praktijk zien door een speciale biobased route op de Vakbeurs Openbare Ruimte te volgen.     
PROGRAMMA
 • 10.00 uur: Inloop en opening

• 10.10 uur: Waar zitten we in de ontwikkeling van de biobased markt?  

• 10.20 uur: Interactief deel aan de hand van onderzochte knelpunten. Welke knelpunten zijn er en hoe lossen we die op? Welke bewegingen moeten de overheid en het bedrijfsleven maken om elkaar beter te vinden?

• 11.00 uur: Martin Scherpenisse, inkoper van de Provincie Zeeland deelt zijn aanpak om te komen tot succesvolle biobased businesscases.    

• 11.20 uur: Lodewijk Hoekstra, TV Tuinman en oprichter van NL Greenlabel vertelt over zijn motivatie om een duurzame beweging op te starten.  

• 11.40 uur: Uitleg en uitreiking kaarten Biobased route

• 11.50 uur: Wrap up, vervolg en sluiting    

VOOR WIE:
Bedrijfsleven en overheden die biobased produceren en/of inkopen of overwegen om dat te gaan doen. 

De bijeenkomst is gratis, aanmelden is wel noodzakelijk (voor 24 september) bij esther.veenendaal@rvo.nl .

Aanmelden voor de locatie is ook noodzakelijk en kan online https://www.openbareruimte.nl/nl/bezoeker/registreer 

.