Biodegradable plastics... When and where?

Veel mensen denken dat biologisch afbreekbare kunststoffen de oplossing zullen zijn voor veel van de aan plastic gerelateerde problemen van vandaag. Denk aan de plastic soep, plastic afval langs de kant van de weg, het scheiden van huishoudelijk afval... Maar wat als ze dat niet zijn? Nederlandse recyclers wijzen composteerbare kunststoffen als geheel af. Zal EU-regelgeving voor 'Single Use Plastics' het gebruik van biologisch afbreekbare kunststoffen beïnvloeden? Wat is het verband tussen biologisch afbreekbare en biobased kunststoffen?

 

Het is tijd om een balans op te maken. Wanneer en waar moeten we biologisch afbreekbare kunststoffen gebruiken? Wat is de laatste stand van zaken in de markt?

Onderwerpen

We beginnen de dag met een brede discussie over hedendaagse biologisch afbreekbare kunststoffen; voor welke gevallen zijn ze een oplossing - en waarvoor zijn ze dat niet. Na de lunch krijgen bedrijven de mogelijkheid om hun (biologisch afbreekbare) innovaties aan het publiek te presenteren. Leveranciers en kopers kunnen elkaar ontmoeten op basis van de vooraf gedefinieerde behoeften. Nadat u deelneemt aan één van de middagworkshops, hoort u Karin Molenveld (Wageningen UR) de hele dag afronden en inzichten opdoen over de nieuwste stand van zaken. Daarna gaat u naar de receptie om verder zaken te doen en de spits te overbruggen met hartige hapjes.

voor wie

Iedereen die onderdeel is van de waardeketen van kunststoffen, variërend van producenten en kopers tot beleidsmakers en afvalverwerkers.

aanmelden

Aanmelden voor dit evenement kan via de link hieronder. Deelname is gratis.

Aanmelden

locatie

Avans Hogeschool Breda, Hogeschoollaan 1, 4818 CR Breda

programma

10:00 uur Ontvangst met koffie en thee

10:30 uur Brede discussie over biodegradeerbaarheid, 'single us plastics', biobased plastics en toepassingen

12:30 uur Netwerklunch

14:00 uur Bedrijfspitches en speeddates bedrijven

15:30 uur Deelsessies

17:30 uur Samenvatting van de dag en uiteenzetting laatste stand van zaken

18:00 uur Netwerkborrel met hartige hapjes

 

           

     

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in het kader van het Europese Interreg project BioBase4SME.