Onderzoek

In diverse onderzoeksprojecten, met inzet van docenten en studenten, helpen wij bedrijven en overheden bij het realiseren van biobased innovaties. Onderzoek wordt verzorgd vanuit de lectoraten die verbonden zijn aan het Centre of Expertise.

Elk lectoraat bestaat uit een lector, docent-onderzoekers, onderzoekers en studenten. Samen ontwikkelen zij omtrent verschillende onderwerpen kennis met als doel dit weer terug te laten vloeien naar het werkveld en toe te passen in onderwijsprogramma"s. Binnen het CoE BBE zijn er vier lectoraten; Biobased Bouwen, Biobased Products, Biobased Energy, Marine Biobased Specialties en de onderzoeksgroep Biopolymeren. Daarnaast werken we samen met andere lectoraten en kennisinstellingen.

De resultaten van onderzoek vertalen we door in onderwijsmateriaal zodat inhoudelijk aansluit bij de behoeften van de (toekomstige) biobased beroepspraktijk. We streven naar een continue inzet van docenten en studenten bij het lopende onderzoek, aangestuurd door bedrijven met concrete vragen, en kwalitatief geborgd door een juiste methodologische opzet van de onderzoeksprojecten.

Voor wie?
Centre of Expertise Biobased Economy ondersteunt met onderzoek bedrijven en overheden die biobased innovaties willen realiseren. We hebben vouchers om bedrijfsvragen te beantwoorden en we hebben onderzoeksprojecten waarin meerdere bedrijven tegelijkertijd samenwerken. Waar nodig helpen we bedrijven om financiers en partners te werven, zoals de topsectoren, Interreg of de EU.

Studenten zijn voor ons onmisbaar voor het uitvoeren van onderzoek. De lectoraten bieden studenten een kans om onderzoek te doen in een biobased omgeving met real-life onderwerpen.

Heb je vragen over onderzoek bij het CoE BBE? Neem dan gerust contact op!