Onderwijs

Binnen het Centre of Expertise Biobased Economy is de pijler onderwijs gerelateert aan alle biobased onderwijsactiviteiten van zowel HZ University of Applied Sciences als Avans Hogeschool. Formeel dragen we bij aan de Human Capital agenda van de Stichting Biobased Delta. We zorgen dat de biobased economy op een natuurlijke wijze overal binnen het onderwijs van zowel Avans Hogeschool als HZ University of Applied Sciences zichtbaar is, wordt en blijft!

We werken veel samen met studenten en docenten van de specialistische opleidingen zoals Biobased TeCh, Chemie, Chemische Technologie, Milieukunde (ESSET) en Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (BML). Dit zijn allemaal opleidingen binnen het domein Applied Science en hebben een raakvlak met biobased. 

Maar we zoeken ook nadrukkelijk de verbreding van het onderwijs op. We leggen vanuit het thema biobased economy de connectie met biobased gerelateerde projecten en modules uit de domeinen Engineering, Built Environment, Kunsten, Economie en Recht van beide hogescholen. Maar ook de PABO krijgt de volle aandacht. :

Voor wie?
De pijler Onderwijs van het Centre of Expertise Biobased Economy is er met name voor studenten en docenten. Je kunt hier meer informatie vinden over onze (internationale) biobased onderwijsprojecten. Zo is er binnen de Living Labs de mogelijkheid voor studenten om in Brazilie of Canada stage te lopen. Via de biobased lessenset voor basischolen willen we kinderen van jongs af aan al in aanraking laten komen met biobased. Een mooi project mede voor Pabo studenten. Verder vind je binnen de pijler onderwijs meer informatie over onze MOOC's, een gratis online course voor zowel studenten, docenten als bedrijfsleven.

Alle minoren en specialisaties die een relatie hebben met biobased staan ook vermeld op deze website en zijn te volgen door zowel Avans Hogeschool als Hogeschool Zeeland studenten.

Heb je vragen ? Neem dan gerust contact met ons op! We helpen je graag verder.